A Szatmár Vidékfejlesztéséért EgyesületSzatmári termék” programja (mely több mint 60 helyi termelőt ölel fel) sikerének  köszönhetően megerősödött a helyi termelők és fogyasztók közötti kapcsolat; a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület a következő célt tűzte ki: a helyi termékek és ezek gyártóinak megismerése és elismerése a diákok körében annak érdekében, hogy agrár-élelmiszeripari szakmát válasszanak akkor amikor a továbbtanulásról döntenek.

 

A NEXT FARMER program célja, hogy összekapcsolja a fiatalokat az iskolai és a vállalkozói környezettel. Hangsúlyt fektet arra is, hogy a fiatalok az agrár-élelmiszeripari szektorban, különböző sikeres vállakozók mellett (cégeknél, valamint farmokon) szerezzenek valós, gyakorlati ismereteket olyan szakmákban, amelyek iránt valós igény mutatkozik.

„E program keretén belül hozzáadott értéket képviselünk az élelmiszeriparban. Olyan fiatalokból álló csoportot képezünk, akik gyakorlatilag megtanulják, mit jelent a kiváló minőségi munka. A képzés során a diákok gyakorlatba ültetik a tanultakat.

Ugyanakkor elegendő információval látjuk el a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozókat ahhoz, hogy szakképzett személyeket találjanak és alkalmazzák őket szakirányuknak megfelelő bérekért”- mondja Magyar Lóránd, parlamenti képviselő és a program kezdeményezője.

A program kezdeményezői nagy hangsúlyt fektetnek a helyi vállalkozásoknál történő szakmai gyakorlatra, megkönnyítve a diákok és a vállalkozók közötti találkozást, abban a reményben, hogy a jelenlegi gyakorlotozó diákok a vállakozók megbízható alkalmazottai lesznek.

Válassz egy szakmát! Válassz egy jó mestert! Válassz egy sikeres mezőgazdászt/ vállalkozót!

Tekintsd meg a https://www.satmarean.ro/stores honlapot!

Csatlakozz a Szatmári Termék programhoz!