Datorită succesului Asociației pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană (ADRS), avut cu programul „Produs Sătmărean” (peste 60 producători locali), prin care s-a reușit consolidarea relației dintre producători locali și consumatori, ADRS și-a fixat următorul obiectiv: de a spori interesul –in special al tinerilor- față de dezvoltarea spațiului rural, prin valorificarea resurselor naturale avute creșterea vizibilității, conștientizării și recunoașterii produselor locale în rândul elevilor pentru a alege un liceu cu specializarea în domeniul agro-alimentar.

Programul NEXT FARMER își propune să fie o punte de legătură între tineri-mediul școlar-mediul privat, și pune accent pe oferirea de locuri de practică la fermieri şi antreprenori de succes din domeniul agro-alimentar, adică specializările pentru care există o cerere reală pe piața muncii.

„Prin acest program vom aduce plus valoare în domeniul industriei alimentare. Vom forma un grup de tineri care vor învăța practic ce înseamnă munca la cele mai înalte standard de calitate. Pe perioada instruirii elevii vor pune în practică tot ceea ce învață. În același timp, vom oferi antreprenorilor din domeniul agricol și alimentar suficiente informații pentru a găsi oameni calificați și profesioniști pe care să îi anagajeze pentru salarii corecte pentru specializările lor”, spune deputatul și inițiatorul programului, Lóránd Magyar.

Iniţiatorii programului pun mare accent pe importanța efectuării stagiilor de practică la agentii economici locali, facilitează întălnirea dintre elevi şi operatori, cu speranţa ca din actualii practicanţi să devină angajaţii de nădejde a ofertanţilor de practică.

Alege o meserie! Alege un maistru bun! Alege un fermier / antreperenor de succes!

Vizitează pagina: https://www.satmarean.ro/stores