Alapelvünk az ökológiai gazdálkodás támogatása, ahol a növények természetes fejlődése és az állatok jóléte alapkövetelmény. A racionális, kiegyensúlyozott, tápanyagdús étrend biztosítja az állatok jólétét és a jó minőségű húskészítmények alapanyagát. Ha az állatokat nagy odafigyeléssel gondozzák és a legjobb takarmánnyal etetik, a növények számára bio trágyát használnak optimális mennyiségben, akkor kíváló minőségű élelmiszereket és termékeket állítanak elő nekünk, embereknek.

Olyan agrármodellt kívánunk népszerűsíteni, amely tiszteletben tartja a környezet védelmét, ahol modern gépekkel és berendezésekkel dolgoznak és a fogyasztók ​​nagyra értékelik a jó minőségű termékeket. Valódi változást kell létrehoznunk az élelmiszeriparban, ahol a minőségbiztosításé a főszerep, hogy a termelők és a fogyasztók láthassák a minőségi termékekbe történő befektetés értékét, a legmagasabb színvonalat tartva a fogyasztók igényeinek megfelelően.

Mindez a mezőgazdasági és a mérnöki tudományok ötvözésével lehetséges, annak érdekében, hogy minőségi termékeket fogyasztva javuljon a szatmári közösség életminősége.

Információt szeretnénk szolgálni elsősorban a diákoknak és azok szüleinek, hogy a jövőben mezőgazdasági, illetve élelmiszeripari oktatási intézményt válasszanak, amikor továbbtanulásról döntenek. Fontos, hogy a képzés során a diákok valós környezetben szerezzenek gyakorlati ismereteket. Ugyanakkor célunk, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozók elegendő információt kapjanak arról, hogy Szatmár megyében, hol zajlik szakoktatás és a jövőben hol találhatnak szakmájuknak és képzettségüknek megfelelő munkaadót.   

A projekt értéke abban áll, hogy az agrár-élelmiszeripari szakmák szakszerű gyakorlása által megvalósuhat a környezetről, állatokról és az emberekről való egyidejű gondoskodás.

Ez a NEXT FARMER csapat meggyőződése!

Légy TE a következő sikeres gazda!