A Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület (Szatmári termék) és a Hans Lindner Alapítvány összefogtak annak érdekében, hogy közösen hangot adjanak az egész szatmári közösség vágyának, nevezetesen annak, hogy agrár-élelmiszeripari szakemberek következő generációját neveljék ki, akik a jövőben egészséges, helyi és ízletes élelmiszereket biztosítanak.

A „Szatmári termék” programnak köszönhetően (mely több mint 60 helyi termelőt ölel fel) megerősödött a helyi termelők és fogyasztók közötti kapcsolat; a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület a következő célt tűzte ki: a helyi termékek ismertségének és elismertségének növelése a diákok körében azzal a céllal, hogy agrár-élelmiszeripari szakot válasszanak továbbtanuláskor.

A Hans Lindner Alapítvány több éve elsősorban a tanulók és a fiatalok képzésére, szakképzésére, valamint a duális szakoktatásra összpontosít. Az Alapítvány ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a fiatalok az agrár-élelmiszeripari szektorban, különböző cégeknél, valamint a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület-be tömörült gazdáknál szerezzenek gyakorlati ismereteket, annak érdekében, hogy növeljék érdeklődésüket a vidékfejlesztés iránt és aknázzák ki a rendelkezésükre álló természeti erőforrásokat.

A projekt értéke abban áll, hogy az agrár-élelmiszeripari szakmák szakszerű gyakorlása által megvalósuhat a környezetről, állatokról és az emberekről való egyidejű gondoskodás.

Légy TE a következő sikeres gazda!